Siirry pääsisältöön

Palattaisko perusasioiden pariin?

Keskustanuoret ovat ahkerasti tehneet uudistuksia ja henkilökunta on vaihtunut tasaiseen tahtiin. En tiedä ovatko syynä uudistukset vai uusien työntekijöiden perehdytys, mutta olen huomannut että useat tärkeät asiat ovat unohtuneet ja vanhat tavat on usein heitetty menemään.Uudistuksia on tärkeä tehdä, mutta perusasiat eivät saa unohtua myllerryksessä.

Olen syksyn aikana nostanut esiin koulutukset jotka ovat olleet viimeiset pari vuotta erittäin huonolla tolalla. Puheenjohtajia on ahkerasti koulutettu ja ollaan puhuttu asennejohtajuudesta ja kaikkien mukaan ottamisesta. Samalla byrokraattiset järjestön johtajuutta koskevat asiat on usein sivuutettu tai käyty hyvin nopeaa läpi. Puheenjohtajilla on vastuu meidän piirien ja osastoiden rahavirroista, työntekijöistä ja kaikesta muusta järjestön toimintaan liittyvästä, myös johtokunnille tulisi painottaa heidän vastuutaan piirin rahaliikenteestä. Olin huolissani viime keväänä kun kuulin etteivät kaikki puheenjohtajat ja ehkä myös toiminnanjohtajat olleet ymmärtäneet että puheenjohtaja toimii toiminnanjohtajan lähiesimiehenä ja ettei heille ollut käyty läpi mitkä vastuut tuohon hommaan kuuluvat.

Keskustanuoret ovat kehittäneet pari vuotta ajatusta jäsenpolusta, mutta samaan aikaan aiemmat kalvosulkeiset järjestörakenteesta ja siinä vaikuttamisesta ovat jääneet unholaan, kuinka uusi jäsen voi löytää oman paikkansa meidän järjestössä jos hän ei tiedä mitä kaikkea meillä on tarjota. Tähän tulisi tehdä heti ryhtiliike ja tuoda kalvosulkeiset takaisin!

Keskustanuorten ulostulot ovat myös jäänet heikoiksi jos vertaamme toimintaamme muihin nuorisojärjestöihin tai vaikka sisarjärestöömme keskusta opiskelijoihin. Minusta meidän tulisi seuraavan kevään aikana ottaa ryhtiliike ulostuloissamme ja ottaa aktiivisemmin kantaa useammalla foorumilla. Totuus kun on etteivät yhdellä foorumilla kirjoitetut tekstit tavoita kaikkia ja valtakunnan uutiskynnystä ei välttämättä ylitetä lyhyellä lauseella. Keskustanuorten tulisi tähdätä ulostuloillaan laajenpaan näkyvyyteen eri alustoilla. Liittohallitukseen tulisi siis kasata nopean toiminnan joukot ja pyytää vaikka sisarjärjestöltämme koulutus kuinka ollaan vaikuttavampia. Sillä miten voimme kutsua itseämme vaikuttavammaksi nuorisojärjestöksi jos todellinen vaikutustyö ei näy.

Viimeisenä asiana haluan nostaa esille ohjelmatyön jota ollaan nyt aktiivisesti tehty monen aiheen tiimoilta useamman vuoden ajan. Ajatuksia kyllä saadaan paperille ja niistä käydään kiivasta keskustelua liittokokouksessa mutta asioiden ja ajatusten eteenpäin vienti tökkii. On aika tehdä kriittistä itsetutkiskelua ja ruveta selvittämään kuinka me todella viemme näitä meille tärkeitä asioita eteenpäin valtakunnanpolitiikassa. Eduskuntavaalit ovat tulossa ja meillä pitäisi olla jo sormet vahvasti pelissä kun kirjoitetaan puolueen eduskuntavaaliohjelmaa ja myöhemmin nämä asiat pitäisi olla myös hallitusohjelmassa. Ei siis jäädä lepäämään laakereille kun ohjelmatyö valmistuu sillä silloin todellinen työ vasta alkaa.
Susanna Turunen
Ehdolla keskustanuorten liittohallitukseen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten löytää oma paikka vaikuttaa..

Olen viime vuodet tehnyt itsetutkiskelua ja pohtinut asemaani politiikan teossa ja mitkä ovat omat mahdollisuuteni pärjätä vaaleissa tai muissa paikoissa. Innostuin jokseenkin kirjoittamaan tämän tekstin kun luin useiden henkilöiden tarinoita vaikuttaja ja poliitikko uran takaa. En lähde romaania aiheesta kirjoittamaan joskin tekstistä tuli kohtalaisen pitkä mutta haluan jakaa omaa tarinaa ja ajatuksia jotta ehkä joku toinenkin voi yhtyä ajatuksiin ja mahdollisesti innostua vaikuttamisesta. Toivon että voin osaltani lisätä ymmärrystä siitä että vaikuttamistyötä voi tehdä vaikka ei olisikaan se keskeisin politiikko iltalehden sivuilla tai se äänekkäin houhottaja kunnanvaltuustossa, on vain löydettävä ne omat tavat vaikuttaa. Uskon vahvasti että kaikenlaiselle vaikuttamistyölle on nyt ja tulevaisuudessa tilaa. Mutta itse asiaan.. olen huomannut omaavani niin sanottuja introverttisiä piirteitä. Olen kotoisin niin sanotusti keskeltä korpea, kotipaikkani sijaitsee Tuupovaarassa ja lähin naa

Kohti Suomen perheystävällisintä kuntaa!

  Olen perheenäitinä päässyt jo tovin katsomaan kotikuntaani Kontiolahtea lapsiperheen silmin. Muutimme perheeni kanssa Joensuusta Kontiolahteen syksyllä 2018, yksi päätökseemme vahvasti vaikuttanut tekijä oli Kontiolahden maine perherakkaana kuntana ja kattavat harrastusmahdollisuudet kunnan sisällä. Vertaan usein kokemuksiani entisen ja nykyisen kotikuntani välillä. Kontiolahdella kunta on ottanut ison vastuun perheiden hyvinvoinnista ja se näkyy muun muassa avoimen varhaiskasvatuksen toiminnassa, subjektiivisessa päivähoidossa sekä lapsiperheille suunnatuissa tukipalveluissa. Joensuu puolestaan on hoitanut perheiden hyvinvointia yhdessä järjestöjen kanssa, toki tätä tekee myös Kontiolahden kunta mutta kunnan rooli on merkittävämpi palveluiden käyttäjän näkökulmasta.  Näen että työ perheiden hyvinvoinnin eteen on kunnassamme hyvällä vauhdilla mutta tehtävää vielä on. Olin pari vuotta sitten mukana Keskustanuorten perhepoliittisen ohjelmatyön tekemisessä ja sen aikana pääsin todella h

Miksi minä olen ehdolla kuntavaaleissa!

Tämän kirjoituksen tarkoitus on kertoa mitkä tekijät saivat juuri minut lähtemään ehdolle kevään kuntavaaleissa Kontiolahdella, viralliset vaaliteemani julkaisen blogin puolella ja sosiaalisessa mediassa myöhemmin. Kuntavaalien vaalipäivä lähestyy ja vaalit näillä näkymin pidetään huhtikuun 18. päivä. Ei voi todeta muuta kuin että aika on mennyt vauhdilla. Noin vuosi sitten kirjoitin suostumukseni ehdokkaaksi, syy miksi päätin lähteä oli selvä muutimme perheen kanssa Kontiolahdelle lokakuussa 2018 ja heti muuton jälkeen koko Kontiolahti tuntui omalta ja juuri minulle sopivalta kunnalta. Halusin varmistaa, että ne palvelut jotka itselle tuntuivat jo kättelyssä tärkeiltä säilyisivät ja kehittyisivät ajan mukana palvelemaan muitakin Kontiolahden asukkaita.  Alkuun en tiennyt paljoakaan tästä rakkaasta kunnasta mutta jo varhain huomasin aidon välittämisen kaikkia kunnan asukkaita kohtaan. Lähistöllämme asuu paljon eläkeläisiä ja he kehuivat kuinka kunnassa on paljon tekemistä ettei tarvit