Siirry pääsisältöön

Miksi minä olen ehdolla kuntavaaleissa!

Tämän kirjoituksen tarkoitus on kertoa mitkä tekijät saivat juuri minut lähtemään ehdolle kevään kuntavaaleissa Kontiolahdella, viralliset vaaliteemani julkaisen blogin puolella ja sosiaalisessa mediassa myöhemmin.


Kuntavaalien vaalipäivä lähestyy ja vaalit näillä näkymin pidetään huhtikuun 18. päivä. Ei voi todeta muuta kuin että aika on mennyt vauhdilla. Noin vuosi sitten kirjoitin suostumukseni ehdokkaaksi, syy miksi päätin lähteä oli selvä muutimme perheen kanssa Kontiolahdelle lokakuussa 2018 ja heti muuton jälkeen koko Kontiolahti tuntui omalta ja juuri minulle sopivalta kunnalta. Halusin varmistaa, että ne palvelut jotka itselle tuntuivat jo kättelyssä tärkeiltä säilyisivät ja kehittyisivät ajan mukana palvelemaan muitakin Kontiolahden asukkaita. 

Alkuun en tiennyt paljoakaan tästä rakkaasta kunnasta mutta jo varhain huomasin aidon välittämisen kaikkia kunnan asukkaita kohtaan. Lähistöllämme asuu paljon eläkeläisiä ja he kehuivat kuinka kunnassa on paljon tekemistä ettei tarvitse kotona kyyhöttää, toki nyt korona aikana nämä toiminnot ovat tauolla mutta tuona aikana ne olivat lähistömme asukkaille tärkeä palvelu.

Itselle tärkeimmäksi asiaksi kunnassa muodostui avoimen varhaiskasvatuksen toiminta ja erityisesti arkiaamuisin järjestettävät "perhekahvilat". Kolmen pienen lapsen vanhempana kaipaa yhteisöllisyyttä tässä ajassa jolloin leikkipaikan hiekkalaatikolla ei arkena oikein muita näy. Avoin varhaiskasvatus tuntuu olevan myös muille alueen perheille erittäin tärkeä ja sen tärkeyden huomasi varmasti moni kun perä jälkeen punaposki oli kiinni ensin vesivahingon takia ja sitten koronan takia. Itselle kunnan aito välittäminen näkyi kun vesivahingon johdosta väistötilat löytyivät punaposken toiminnalle hyvin äkkiä.

Olen ammatiltani junatarjoilija ja työni on erittäin vaihtelevaa vuorojen suhteen. On suuri onni että Kontiolahdelta löytyy Aurinkokellon vuoropäiväkoti ja tällä hetkellä se vielä hetken sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä meidän kotiovesta. Päivähoidon joustavuus on erittäin tärkeä ominaisuus jota kunnalta perheenä tarvitsemme. Odotan innolla uutta avautuvaa vuoropäiväkotia ja toki myös uutta avoimen varhaiskasvatuksen tilaa.

Olen kiitollinen siitä että Lehmossa kaikki terveyspalvelut ovat löytyneet läheltä terveyskeskuksesta. Kaksoisraskauden seurannat ja verikokeet sekä lasten synnyttyä neuvolat ja lääkärit sekä muut tarpeelliset palvelut ovat löytyneet lehmon terveysasemalta eikä meidän ole tarvinnut lähteä ajelemaan pitkiä matkoja palveluiden perässä. Tämä on asia jota en asuntoa etsiessä tajunnut mutta olen huomannut sen olevan tärkein niin sanottu mukavuustekijä meidän asunnon sijainnin suhteen. 

Nämä asiat ovat vain raapaisu siitä miksi tämä kunta on itselle tullut omaksi ja rakkaaksi. Kontiolahti on asukkaidensa näköinen kunta -avoin ja sydämmellinen- ja siitä on tulevaisuudessakin pidettävä kiinni.

Mie 💓 Kontiolahti


Susanna Turunen
Kuntavaaliehdokas, keskusta
Kontiolahti


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten löytää oma paikka vaikuttaa..

Olen viime vuodet tehnyt itsetutkiskelua ja pohtinut asemaani politiikan teossa ja mitkä ovat omat mahdollisuuteni pärjätä vaaleissa tai muissa paikoissa. Innostuin jokseenkin kirjoittamaan tämän tekstin kun luin useiden henkilöiden tarinoita vaikuttaja ja poliitikko uran takaa. En lähde romaania aiheesta kirjoittamaan joskin tekstistä tuli kohtalaisen pitkä mutta haluan jakaa omaa tarinaa ja ajatuksia jotta ehkä joku toinenkin voi yhtyä ajatuksiin ja mahdollisesti innostua vaikuttamisesta. Toivon että voin osaltani lisätä ymmärrystä siitä että vaikuttamistyötä voi tehdä vaikka ei olisikaan se keskeisin politiikko iltalehden sivuilla tai se äänekkäin houhottaja kunnanvaltuustossa, on vain löydettävä ne omat tavat vaikuttaa. Uskon vahvasti että kaikenlaiselle vaikuttamistyölle on nyt ja tulevaisuudessa tilaa. Mutta itse asiaan.. olen huomannut omaavani niin sanottuja introverttisiä piirteitä. Olen kotoisin niin sanotusti keskeltä korpea, kotipaikkani sijaitsee Tuupovaarassa ja lähin naa

Kohti Suomen perheystävällisintä kuntaa!

  Olen perheenäitinä päässyt jo tovin katsomaan kotikuntaani Kontiolahtea lapsiperheen silmin. Muutimme perheeni kanssa Joensuusta Kontiolahteen syksyllä 2018, yksi päätökseemme vahvasti vaikuttanut tekijä oli Kontiolahden maine perherakkaana kuntana ja kattavat harrastusmahdollisuudet kunnan sisällä. Vertaan usein kokemuksiani entisen ja nykyisen kotikuntani välillä. Kontiolahdella kunta on ottanut ison vastuun perheiden hyvinvoinnista ja se näkyy muun muassa avoimen varhaiskasvatuksen toiminnassa, subjektiivisessa päivähoidossa sekä lapsiperheille suunnatuissa tukipalveluissa. Joensuu puolestaan on hoitanut perheiden hyvinvointia yhdessä järjestöjen kanssa, toki tätä tekee myös Kontiolahden kunta mutta kunnan rooli on merkittävämpi palveluiden käyttäjän näkökulmasta.  Näen että työ perheiden hyvinvoinnin eteen on kunnassamme hyvällä vauhdilla mutta tehtävää vielä on. Olin pari vuotta sitten mukana Keskustanuorten perhepoliittisen ohjelmatyön tekemisessä ja sen aikana pääsin todella h